Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Kadıboğan Revaniye

Kadıboğan Revaniye

Kadıboğan Revaniye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su kadehi un
  • 500 gr toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 1 dilim limon
  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı

Kadıboğan Revaniye Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan tatlılara harika bir misal. Yumuşatılmış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca limon dilimini ilave edip ocaktan alın. Kurabiyelerin üzerine şerbeti döküp iyice sürüklemesini sağlayın. Kaymak ve toz fıstıkla süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, püf noktası ve servis teklifleriyle sunulan revani tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın