Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kadehte Mini Profiteroller

Kadehte Mini Profiteroller

Kadehte Mini Profiteroller Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi un
  • 1.5 su kadehi su
  • 3 yumurta
  • 2.5 su kadehi süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 2 yumurta
  • 1 kaşık margarin
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 100 gram kremakoşul değil ama daha hoş oluyor
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 100 gram krema

Kadehte Mini Profiteroller Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için ;su ve margarin uygun bir tencerede eritilir ve üzerine un ilave edilir karıştırılır.
  2. Cıvık bir hamur kıvamına gelince kapatılır ve soğumaya vazgeçilir.
  3. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılarak karıştırılır.
  4. Tepsiye küçük küçük toplar halinde bunalır ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  5. Krema; süt ,bir kaşık margarin ve yarım su kadehi şeker tencereye alınır kaynatılır.
  6. Ayrı bir tabakta nişasta iki yumurta ve kalan yarım su kadehi şeker karıştırılır.
  7. Kaynatan tencereden süt ilave edilerek ılıtılarak ilave edilir.
  8. Koyulaştıktan sonra altı kapatılır.
  9. Zamanınız varsa soğuduktan sonra krema ilave edip karıştırın yoksa ilave etmeye bilirisiniz.
  10. 100 gram kremayı ısıtıp içine çikolatalar ilave edilir ve çikolata sosu hazırlanır.
  11. Kadehlerin dibine krema koyulur üzerine pişen profiteroller ilave edilir ve çikolata sosu dökülür.
  12. Tekerrür üzerine kalan krema profiterollerin içine bunalarak dizilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın