Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay adalȩığı vanilya esansı
3 yemek adalȩığı pirinç unu
Üzeri için
250 g tel kadayıf
30 g tereyağı
3 yemek adalȩığı toz şeker
100 g kocaman kırılmış ceviz
Çilek
Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi Nasıl Yapılır?
Üzeri için kadayıfları küçük parçalar şekilde bölün. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, toz şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ceviz içini ilave edip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın.
Muhallebi için süt, şeker, pirinç unu ve vanilya esansını bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişcerahat. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Sırça kupların tabanına bir ölçü cevizli kadayıftan koyun. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Cevizli kadayıf ve çilek dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.