Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi

Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi

Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay adalȩığı vanilya esansı
  • 3 yemek adalȩığı pirinç unu

Üzeri için

  • 250 g tel kadayıf
  • 30 g tereyağı
  • 3 yemek adalȩığı toz şeker
  • 100 g kocaman kırılmış ceviz
  • Çilek

Kadayıflı Ve Cevizli Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Üzeri için kadayıfları küçük parçalar şekilde bölün. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, toz şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ceviz içini ilave edip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın.
  • Muhallebi için süt, şeker, pirinç unu ve vanilya esansını bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişcerahat. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Sırça kupların tabanına bir ölçü cevizli kadayıftan koyun. Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Cevizli kadayıf ve çilek dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın