Tarife başlamadan evvel kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken dağılın. Sonrasında tereyağını tavada eritin ve bölünmüş kadayıfı ilave edip kavurun.
Fındık içlerini de değişik bir tavada kavurun. Üzerine 1 çay kadehi toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.
Kavurduğunuz fındıkları kadayıfa ilave edip harmanlayın. Un, bir su kadehi şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Karışımı ocaktan alın ve üstüne krem şantiyi ilave ederek mikserle 3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine minik minik kesilmiş muzları ilave edin.
Kadayıfın yarısını sırça bir kaba yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan kadayıfı da üzerine dökerek soğumaya bırakın.
Kadayıflı muhallebiyi tek başına sunmak istemiyorsanız, konut üretimi hoşaf ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.