125 gr. tereyağı – eritilmiş
1 su kadehi ayçiçek yağı
1 su kadehi irmik
¾ su kadehi yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 koli vanilya
½ koli kabartma tozu
3,5 su kadehi un
1 su kadehi hazır kavrulmuş kadayıf
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 adet portakal kabuğunun rendesi
2 – 2,5 su kadehi toz şeker
3 su kadehi su
2 – 3 damla limon suyu
Kaymak
Ceviz – ince kıyılmış
Bir sos tenceresinin içerisine su ve toz şekeri ilave edip ocağa alın.
Toz şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya vazgeçin.
Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyu sıkın ve azıcık daha kaynatıp ocaktan alın.
Ilınması için bekletin.
Tereyağı ve ayçiçek yağını bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
Yoğurt, sirke, irmik, yumurta, vanilya, kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve dinlendirin.
Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça kopartın ve karıştırma kabına alın.
Üzerine kadayıf, kocaman kıyılmış ceviz, tarçın ve portakal kabuğu rendesini ilave edip her şey birbirine geçene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartın.
Avucunuzun içinde açın ve içerisine 1 yemek kaşığı iç harç koyup kenarlardan kapatarak hafif yassı bir biçim verin.
12 adet kurabiye çıkartacak biçimde tam hamurunuzu hazırlayın.
Dilerseniz pipet ya da çatal desteğiyle hamura delik açarak biçim verin.
Bir sırça fırın kabına tatlılarınızı dizin ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Pişen tatlınızı 5 dakika soğutun ve ılınan şerbetinizi tatlınızın üzerine dökün.
Tatlınızı 1 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlınızı servis tabağına alın.
Üzerine kaymak ve ceviz serperek servis edin.
Yayın tarihi Sep 19 2020Sep 19 2020Kategoriler TatlılarEtiketler 11.sezon, 2. kısım, arda türkmen, arda’nın mutfağı, ceviz, irmik, kabartma tozu, kadayıf, kavrulmuş kadayıf, kaymak, şerbet, şerbetli tatlı, tarif, tatlı, tereyağ, un, vanilya, yoğurt, yumurta