Malzemeler
Muhallebi için
Süslemek için
Fırını 180 derecede ısıtın. Kadayıfları ufak parçalara ayırın. Fırın tepsisine yayın ve evvelden ısıtılmış fırında 3-5 dakika bekletin. Tereyağı, tozşeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. File bademi ilave edin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Süt, pirinç unu, toz şeker ve badem esansını bir tencereye alın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar aralıksız karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hazırladığınız kadayıfın bir kısmını kupların dibine paylaştırın, üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında soğutun. Kalan bademli kadayıf ile üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.