Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kadayıflı Bademli Muhallebi

Kadayıflı Bademli Muhallebi

Kadayıflı Bademli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tel kadayıf
  • 30 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 g file badem

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 damla badem esansı

Süslemek için

  • Çilek

Kadayıflı Bademli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Kadayıfları ufak parçalara ayırın. Fırın tepsisine yayın ve evvelden ısıtılmış fırında 3-5 dakika bekletin. Tereyağı, tozşeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. File bademi ilave edin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Süt, pirinç unu, toz şeker ve badem esansını bir tencereye alın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar aralıksız karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hazırladığınız kadayıfın bir kısmını kupların dibine paylaştırın, üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında soğutun. Kalan bademli kadayıf ile üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın