Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr taze tel kadayıf
  • 2 su kadehi kocaman hırpalanmış ceviz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 6 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 1/4 limonun suyu

Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, zorunlu malzemeleri bir tencerede kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
  • Cevizlerin içine 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip havanda dövün.
  • Kadayıftan bir ölçü alıp tezgah üzerinde elinizle düzenleyerek yayın.
  • Ortasına bir yemek kaşığı ceviz alıp dolma sarar gibi sarın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın.
  • Kadayıf dolmalarını elinizle çevirerek yumurtaya bulayın ve bir tabağa dizin.
  • Derin bir tavaya ayçiçeği yağını aktarıp iyice ısıtın. Yumurtaya buladığınız kadayıfları agresif yağda kesintisiz çevirerek kızartın.
  • Kızartma operasyonu bitince kadayıf dolmalarını tavadan alıp şerbete atın. 1-2 dakika bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın