Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %1,00
  • BIST
    %0,48
Kabarma Garantili Havuçlu Kek

Kabarma Garantili Havuçlu Kek

Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su kadehi şeker+2 yemek kaşığı
  • Yarım su kadehi süt
  • Yarım su kadehi su
  • 1 su kadehi akışkan yağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kutu vanilya
  • 1,5 kutu kabartma tozu
  • 2,5 su kadehi un+2 yemek kaşığı
  • 2 adet rendelenmiş orta boy havuç

Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir yemek kaşığı sıcak suyla 3-4 dakika çırpılır.
  2. İçerisine şeker ilave edilip, şekerin eridiğini sezene kadar takribî 7-8 dakika orta devirde operasyon devam eder.
  3. Sırasıyla; süt, su, akışkan yağ ilave edilip bir tur daha çırpılır tarçın ve vanilya bütün bu safhada hadiseye dahil olur.
  4. Un elenir ve kabartma tozu ilave edilir. Yavaş yavaş akışkan karışıma yedirilir. Hoş kıvamlı bir kek karışımı oluşturulur.
  5. Havuçlarımızın kabukları ceddilip, rendelenir. 1 yemek kaşığı un üzerine serpilerek bulanır.
  6. Son olarak havuçlarında ilave edildiği kek karışımımız; hoşça yağlanıp, unlanmış kek kalıbımıza dökülür.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, ilk 10 dakika 180- kalan zaman 170 derecede pişirilir.
  8. İlk 15 dakika asla fırın kapağı açılmaz. Kürdan testini geçen kekimiz; oda ısısına gelene kadar fırın kapağı sarih içinde bekletilir. Bu kabaran kekimizin sönmemesi için çok ehemmiyetlidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın