Hamuru için:
Arası için:
Şerbeti için:
Kızartmak için:
Üzeri için:
Hamuru için süt, yumurta ve zeytinyağını geniş bir karıştırma kabında çırpın. Kalan tüm malzemeleri ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki denk bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış taban üzerinde ince açın. Zeytinyağının yarısını hamurun üzerine denk bir biçimde yayın ve rulo biçiminde sarıp dilimleyin. Öteki beze içinde aynı harekâtı yineleyin. Hamurları dargın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip kısık ateşte 5-6 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dolaştırın. File Antep fıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın.
Değişik tatlar sınamak için, şerbetli tatlılara göz atın.