Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Kabaklı Yaz Çorbası

Kabaklı Yaz Çorbası

Kabaklı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 3-4 adet orta boy kabak 
  • 1 çay kadehi bezelye içi 
  • 2 dal kuşkonmaz isteğe bağlı 
  • 1-2 çay kaşığı tuz 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1/2 çay kadehi zeytinyağı 
  • 2 su kadehi su 
  • 1 su kadehi yoğurt 
  • 1 adet olgun avokado 
  • 3-4 dal dereotu 
  • Taze çekilmiş karabiber

Kabaklı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayın, kabuğunu cetmeden küp küp doğrayın. 
  • Soğanları da atadıktan sonra aynı biçimde küp küp doğrayın ve  tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. 
  • Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları serpin, minik doğradığınız kuşkonmazları, suyu ve zeytinyağını ilave edin. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Küp küp doğradığınız avokadoyu yoğurtla beraber  bir blender desteğiyle ezerek  istediğiniz kıvama getirin. Taze çekilmiş karabiberi ilave ettikten sonra hazırladığınız karışımı ilave edin ve karıştırın.  
  • Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin. 

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Servis yaparken zeytinyağında birkaç dakika kavurduğunuz minik kuşkonmaz parçaları ve haşlanmış bezelyelerle süsleyebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın