Soğanları da atadıktan sonra aynı biçimde küp küp doğrayın ve tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın.
Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları serpin, minik doğradığınız kuşkonmazları, suyu ve zeytinyağını ilave edin. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Küp küp doğradığınız avokadoyu yoğurtla beraber bir blender desteğiyle ezerek istediğiniz kıvama getirin. Taze çekilmiş karabiberi ilave ettikten sonra hazırladığınız karışımı ilave edin ve karıştırın.
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.
ŞEFİN ÖNERİSİ
Servis yaparken zeytinyağında birkaç dakika kavurduğunuz minik kuşkonmaz parçaları ve haşlanmış bezelyelerle süsleyebilirsiniz.