Yumurtaların birinin tamamını ve öbürünün yalnızca beyazını alıp derin bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı ilave ettikten sonra tel mikser ya da çatal desteğiyle iyice çırpın.
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin ve avucunuzun içinde iyice sıkarak fazla suyunu süzün, sonra da yumurtalı karışımın içine ilave edin.
Öteki taraftan maydanoz ve dereotunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ilave edin. Üzerine lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin.
Bir taraftan tahta kaşık ya da spatula desteğiyle karıştırırken, öteki taraftan da kabartma tozunu aktarın.
Yulafı, çavdarlı veya kepekli undan 2 yemek kaşığı alarak karışıma ilave edip tekerrür karıştırın. Kuru fesleğen ve naneyle beraber istediğiniz ölçüde tuzu da ilave edip karıştırın.
25-28 cm çapında yuvarlak ya da dikdörtgen biçimindeki bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Katı muhallebi kıvamında olan hamuru yağlanmış kalıba aktarın.
Bir kaşığı suya daldırıp kaşığın tersiyle böreğin üzerini düzenleyin. Bir kasede çırptığınız yumurta sarısını böreğin üzerine kaşıkla sürün, ardından üzerine çörek otu serpiştirin.
Böreği evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Azıcık ılınmasını bekleyip dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz ufak kareler halinde keserek, kürdanlara saplayarak da servis yapabilirsiniz.