Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,98
  • BIST
    %-0,52
Kabaklı Krep Kasesi

Kabaklı Krep Kasesi

Kabaklı Krep Kasesi Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 su kadehi un
  • 2 yumurta
  • 1.5 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi bira
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz

İç malzeme:

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kabak
  • 200 gr krema
  • 70 gr parçalanmış beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı akışkan yağı
  • Yarım demet dereotu
  • 4 haşlanmış karides 
  • Tuz, karabiber

Kabaklı Krep Kasesi Nasıl Yapılır?

  • Un, 2 yumurta, süt ve birayı çukur bir kapta mikserle çırpın. 1 tutam tuz ve 20 gr tereyağı ilave edip pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Üzerini pak bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
  • İç malzeme için, soğanı ceddip doğrayın. Sarımsağı ceddip ezin. Kabakları arınıp rendeleyin. Dereotunu arınıp kıyın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Kabak ve tuzu ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
  • Dereotunu ilave edip karıştırın ve suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Soğumaya vazgeçin. Yumurta, krema, peynir ve karabiberi ilave edip karıştırın. 
  • Tereyağı ile teflon tavayı hafifçe  yağlayın. 1 kepçe krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bir tabak dayanağı veya spatula ile tersini çevirip değişik tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı biçimde hazırlayın.
  • Küçük bir kasenin içini sıvıyağ ile bolca yağlayıp kreplerden birini elinizle bastırarak kenarları dışa sarkacak biçimde yayın.
  • Değişik krepleri de aynı biçimde hazırlayın. 
  • Krepli kaseleri fırın tepsisine yan yana dizin. 180 dereceye ayarlı fırının en alt rafında kızarıncaya kadar 10 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kaselerden çıkarıp servis tabağına alın. Kreplerin içine kabaklı karışımı paylaştırıp birer karidesle süsleyin. Sıcak servis yapın.

Kabaklı Krep Kasesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları alacalı bir biçimde soyun ve tuzlu suda bekletin. Ardından kurutup rendeleyebilirsiniz.
  • Krep harcını, hamur kıvamına gelinceye kadar çırpın. Mikserle çırpmak daha iyi netice verecektir.
  • Karidesleri arınmak için, kürdan kullanabilirsiniz.
  • Krepleri soğuyunca kaseye alarak biçim verin. İç harcı da ılıkken ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabaklı Krep Kasesi Kaç Kalori?

  • Kabaklı kreplerin bir porsiyonu, takribî 90 kaloridir. Bu tarifi perhiz listelerine de ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın