Un, 2 yumurta, süt ve birayı çukur bir kapta mikserle çırpın. 1 tutam tuz ve 20 gr tereyağı ilave edip pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Üzerini pak bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
İç malzeme için, soğanı ceddip doğrayın. Sarımsağı ceddip ezin. Kabakları arınıp rendeleyin. Dereotunu arınıp kıyın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Kabak ve tuzu ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
Dereotunu ilave edip karıştırın ve suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Soğumaya vazgeçin. Yumurta, krema, peynir ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Tereyağı ile teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
Bir tabak dayanağı veya spatula ile tersini çevirip değişik tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı biçimde hazırlayın.
Küçük bir kasenin içini sıvıyağ ile bolca yağlayıp kreplerden birini elinizle bastırarak kenarları dışa sarkacak biçimde yayın.
Değişik krepleri de aynı biçimde hazırlayın.
Krepli kaseleri fırın tepsisine yan yana dizin. 180 dereceye ayarlı fırının en alt rafında kızarıncaya kadar 10 dakika pişirin.
Soğuyunca kaselerden çıkarıp servis tabağına alın. Kreplerin içine kabaklı karışımı paylaştırıp birer karidesle süsleyin. Sıcak servis yapın.
Kabaklı Krep Kasesinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kabakları alacalı bir biçimde soyun ve tuzlu suda bekletin. Ardından kurutup rendeleyebilirsiniz.
Krep harcını, hamur kıvamına gelinceye kadar çırpın. Mikserle çırpmak daha iyi netice verecektir.
Karidesleri arınmak için, kürdan kullanabilirsiniz.
Krepleri soğuyunca kaseye alarak biçim verin. İç harcı da ılıkken ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Kabaklı Krep Kasesi Kaç Kalori?
Kabaklı kreplerin bir porsiyonu, takribî 90 kaloridir. Bu tarifi perhiz listelerine de ilave edebilirsiniz.