 
Malzemeler 8 karakter
1 su kadehi un
 75 gr tereyağı
 1 tutam tuz
 4 yemek kaşığı soğuk su 
İç harcı için
3 kabak
 100 kaşarpeyniri
 30 gr tereyağı
 2 yemek kaşığı un
 2 su kadehi süt
 150 gr tulum peyniri Dereotu
 Taze nane
 Tuz,
 karabiber 
HAZIRLAMA SÜRESİ; 50 DAKİKA
 PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA 
Hamur işi Tarifi
Hamur için zorunlu un, tu ve tereyağı karıştırıp soğuk suyu ilave edip süratli hareketlerle yoğurun. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın. Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin. 15 dakika buzdolabında soğutun. Tencerede yağı eritin. Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Kısık ateşte pişirin. 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin. Tulum peynirini ilave edip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ilave edin. Bu karışımı kalıba dökün. Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin. 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika evvel rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin. Sıcak servis yapın.
 
 