Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi

En güzel tatlı tarifleri içinde yer alan kabak tatlısı tarifi, hem kolay tatlı tarifleri içinde yer alıyor ayrıca de sunumu güzel tatlı tariflerinden yalnızca biri. Kısa sürede yapılabilecek keza hafif tatlı olsun keza de basit tatlı olsun diyorsanız bizim bu kabak tatlısı tam size göre. Kabak tatlısı yaparken ben en çok su miktarına tartma veririm. Zira suyu ne dek çok koyarsanız kabak tatlısı öyle nahoş olur. Bu sebeple olası olduğunca suyu az koyun fakat kabağın tadı suyun içinde kaybolup gitmesin. Ben kabak tatlısı piştikten sonradan sunum içine üstüne Hindistan cevizi renkli ince şekerlemeler, ezilmiş ceviz, ezilmiş fındık serperim. Bu Nedenle hem daha nefis olur ayrıca de daha güzel bir sunuma kavuşur. En hoş tatlı tarifleri ile derlediğimiz bu yemek tarifleri sitesi içinde sütlü tatlılar, kremalı tatlılar, muhallebiler bulabilirsiniz.

Kabak Tatlısı Tarifi için malzemeler

1 kilogram kabak
600 gram toz şeker

 

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

1 kilo kabağın tamamını dilimledikten daha sonra bol suda yıkayıp içinin çekirdeklerini ayıklıyoruz. Kalın kalın doğrayarak katlar arasına toz şekerimizden bol miktarda serpip geniş tenceremize diziyoruz.
Bu şekilde tencerenin kapağı kapalı olarak 1 gece dinlendiriyoruz, böylece zamanınız yahut asgari 6 saat değin dinlenmeli. Bu sırada kabak suyunu bırakacağı için fazladan su ilave etmemize gerek olmuyor ast ama. Kabak kayıtlı zaman dek dinlendikten sonradan orta ateşte yumuşayana dek kaynatılır. Kabak tatlısının şurubunun kıvamının yoğun olması nedeniyle bir zaman kapağı açık kaynatıyoruz.
Tatlımızın parçalanmaması için ocağı kapattıktan daha sonra soğuyana kadar benzer tencerede tutmalısınız. Kabaklarımızı soğuduktan daha sonra üzerine dilediğiniz şekilde dekor yapabilirsiniz: ceviziçi, fıstık veya hindistan cevizi olabilir. Nihayet tatlımız servise hazırdır. Afiyet Olsun.

DIĞER BİR TARİF:

MALZEMELER

5 dilim kabak

2 bardak şeker

1 kadeh ceviz içi

1 dere kaşığı tarçın

1 bardak krema

2 kadeh su Kaymak

Tatlı Tarifi
Kabakları ufak ufak doğrayın. Üstüne 2 kadeh su koyup 20 dakika üstü kapalı olarak kısık ateşte pişirin. 20 dakika daha sonra 2 bardak şeker atıp 15 dakika daha pişirin. Soğuyan kabakların düzgünlerinden birkaçını dekore etmek için ayırın. Kalan kabakları çatalla ezin. Üstüne kremayı ek edin. Kremalı kabağı ikiye bölün. Birine kabağın suyunu, ceviz içini ve tarçını karıştırıp kabak tatlısını servis tabağına koyun. Kalan kremalı kabağı da koyun. Tatlınızı, ayırdığınız kabak ve kaymakla süsleyin. Kabakların üzerine şeker koyun. Kabak ve kaymakla süsleyin.

DIĞER BİR TARİF:

Malzemeler:

3 kilo kabak ( ayıklanmış )

2  kilo toz şeker, (fazla şekerli sevmeyenler için bu miktarı biraz düşürebilirler)

Üzeri için :

ceviz

Malzemeyi birazcık fazla veriyorum (4 şahsiyet aile için) daha az yapmak isterseniz 2 kilo kabak+ 1 kilo şeker

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır

Bir gece evvelden, dilimlenmiş kabakları tencereye yerleştirelim üstüne toz şekeri serpelim ve tencerenin kapağını kapatıp bir kenara alalım.

Ertesi gün şeker erimiş suyunu salmış olacak, tencereyi orta dereceli ısıda kapağı hafif aralı bir şekilde pişmeye bırakalım.  Kabak piştikten sonra hala suyu varsa ocağın ısısını yüksek dereceye getirin suyunu çekmesini sağlayın.

Tatlılarımız ılındıktan daha sonra,  dikkatlice servis tabağına alalım, şerbeti üzerine dökelim. İri cevizlerle servise sunalım.

Sağlık Durumu olsun…

BAŞKA BİR TARİF:

Malzemeler:

3 kilo kabak ( ayıklanmış )

2  kilo toz şeker, (fazla şekerli sevmeyenler için bu miktarı biraz düşürebilirler)

Üzeri için :

ceviz

Malzemeyi birazcık çok veriyorum (4 şahsiyet aile için) daha eksik yapmak isterseniz 2 kilo kabak+ 1 kilo şeker

Kabak Tatlısı Yapılışı

Bir gece evvelden, dilimlenmiş kabakları tencereye yerleştirelim üzerine toz şekeri serpelim ve tencerenin kapağını kapatıp bir kenara alalım.

Ertesi gün şeker erimiş suyunu salmış olacak, tencereyi orta dereceli ısıda kapağı hafif aralı bir şekilde pişmeye bırakalım.  Kabak piştikten daha sonra hala suyu varsa ocağın ısısını yüksek dereceye getirin suyunu çekmesini sağlayın.

Tatlımız ılındıktan daha sonra,  dikkatlice servis tabağına alalım, şerbeti üstüne dökelim. İri cevizlerle servise sunalım.

Sıhhat olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın