Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,77
  • BIST
    %3,72
Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilogram bal kabağı
  •  3 su kadehi su

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabak atanır çekirdekleri arınılır veya hazır atanmış kabak alınır ve 3-4 cm kalınlığında kesilir ve genişçe bir tencereye dizilir.
  2. Üzerine şeker koyulur ve olasıysa 1 gece şekerle bekletilir. Aynı gün yapılacaksa en az 4 saat şekerle birlikte suyunu salması beklenir.
  3. Suyunu salan kabaklar kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirilir.
  4. Hakimiyetli olmak gerekir kabağın türüne göre pişme süresi değişebilir çatalla hakimiyet edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın