Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kilogram bal kabağı
  • 2.5 su kadehi toz şeker

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz veya antep fıstığı

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek arınıp dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
  • Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin üst üste gelmemelerine dikkat edin. Üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin.
  • Suyunu vazgeçen kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın