Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,00
Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo bal kabağı
  • 3-4 su kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabağını dağılıp ceddip doğrayın.
  2. Üzerini örtecek kadar şeker ilave edin.
  3. Kapağı kapalı biçimde buzdolabında 2 saat bekletin sulanması için.
  4. Kapağı kapalı biçimde harlı ateşte kaynayana dek bekleyin.
  5. Kaynamaya başlayınca kapağını açıp kısık ateşe alın.
  6. Şerbeti böyle koyulaşıyor.
  7. Ara gizeme hakimiyet edin çatalla.
  8. Benimki kısık ateşte 40 dk da pişti.
  9. Üzerine tahin ve ceviz ilave edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın