Bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile ufak doğranmış soğanları koyarak kavurun. Sonra soğanlara kıymayı ilave ederek kıymalar suyunu sürükleyene kadar 15 dakika arada bir karıştırmak suretiyle kavurun.
Sonra da bunlara atanmış ve ufak doğranmış domatesleri katın ve 5 dakika sonra birer buçuk parmak eninde ufak parçalara doğranmış kabakları ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kabakların renkleri dönene kadar arada bir karıştırmak suretiyle 5 dakika sote edin.
Renkleri dönünce bunlara sırasıyla 1 kahve kaşığı kırmızı biber, yarım çorba kaşığı tuz, 2 kadeh su veya et suyu ile ince kıyılmış nane katın.
Üstüne yağlı kağıt koyarak kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar bir saat kadar pişirin.
Sonra üstüne kıyılmış dereotunu ilave ederek tencereyi ateşten alın ve servis yapın.
Türk mutfağında sık sık yer verilen kolay patlıcan musakka tarifine buradan erişebilirsiniz.