Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,42
Kabak Musakka

Kabak Musakka

Kabak Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 3 adet soğan
  • 150 gram kıyma
  • 3 büyük domates
  • 2 kadeh su veya et suyu
  • Yarım demet nane
  • 1 kahve fincanı kırmızı biber
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su kadehi süt
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Musakka Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile ufak doğranmış soğanları koyarak kavurun. Sonra soğanlara kıymayı ilave ederek kıymalar suyunu sürükleyene kadar 15 dakika arada bir karıştırmak suretiyle kavurun.
  • Sonra da bunlara atanmış ve ufak doğranmış domatesleri katın ve 5 dakika sonra birer buçuk parmak eninde ufak parçalara doğranmış kabakları ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kabakların renkleri dönene kadar arada bir karıştırmak suretiyle 5 dakika sote edin.
  • Renkleri dönünce bunlara sırasıyla 1 kahve kaşığı kırmızı biber, yarım çorba kaşığı tuz, 2 kadeh su veya et suyu ile ince kıyılmış nane katın.
  • Üstüne yağlı kağıt koyarak kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar bir saat kadar pişirin.
  • Sonra üstüne kıyılmış dereotunu ilave ederek tencereyi ateşten alın ve servis yapın.

Türk mutfağında sık sık yer verilen kolay patlıcan musakka tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın