Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %-0,59
Kabak Mücveri

Kabak Mücveri

Kabak Mücveri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 kabak
  • 3 taze soğan
  • Karabiber
  • 1 demet dereotu
  • 75 gr beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kullanılacak kabakları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve kabuklarını soyun.
  • Kabakları, rendenin ince tarafıyla büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir biçimde sıkarak suyunu süzün.
  • Taze soğanları arındıktan sonra doğrayın. Akarsu otlarını da yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa tüm malzemeleri ilave edin ve hepsini karıştırın.
  • 2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün.
  • Harcın üzerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın.
  • Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üstlerine karabiber serpin. 
  • Sınanmış kabak mücveri, pratik bir biçimde hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavada Kabak Mücverin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabağın içinde bulunan çekirdekler, sağlık açısından oldukça ehemmiyetlidir. Bu sebeple rendeleme harekâtı esnasında çekirdeklerini atmamaya dikkat edin.
  • Kıvamı tutturabilmek için rende harekâtının ardından, kabakları pak bir tülbente koyun ve suyunu sıkın.
  • Harcın içine ilave edeceğiniz un ölçüsünü iyi ayarlayın.
  • Zeytinyağı, kızartma yemeklerinde yağı sürüklemediği için hem sağlıklı, hem de lezzetli tarifler yapmanızı kolaylaştıracaktır.
  • Mücverler piştikten sonra, üzerinde kağıt havlu bulunan bir tabağa yerleştirin. Bu sayede fazla yağ süzülecektir.
  • Mücveriniz ufalıyor ve kıvamı istediğiniz gibi olmuyorsa, içine az ölçüde un ilave ederek karıştırın.
  • Farklılık katmak için harcın içerisine süt ilave ederek, sütlü kabak mücveri de yapabilirsiniz.
  • Malzemeleri zenginleştirmek için, kabağa ek olarak patates rendesi de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Mücver Kaç Kalori?

  • Yağda kızartılarak pişirilen, 100 gramlık bir porsiyon da kabak mücver takribî 80 kaloridir. Fırında pişirildiğinde ise kalori ölçüyü 65’e düşer.
  • Kalori düşürmenin öbür usulü ise tarifin içine un eklememektir.
  • Kabak mücverin perhiz versiyonu için kızartma mücver yerine fırında kabak mücver tarifini seçim edebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın