Öncelikle kullanılacak kabakları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve kabuklarını soyun.
Kabakları, rendenin ince tarafıyla büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir biçimde sıkarak suyunu süzün.
Taze soğanları arındıktan sonra doğrayın. Akarsu otlarını da yıkayın ve ince ince kıyın.
Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa tüm malzemeleri ilave edin ve hepsini karıştırın.
2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün.
Harcın üzerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın.
Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üstlerine karabiber serpin.
Sınanmış kabak mücveri, pratik bir biçimde hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavada Kabak Mücverin Püf Noktaları Nelerdir?
Kabağın içinde bulunan çekirdekler, sağlık açısından oldukça ehemmiyetlidir. Bu sebeple rendeleme harekâtı esnasında çekirdeklerini atmamaya dikkat edin.
Kıvamı tutturabilmek için rende harekâtının ardından, kabakları pak bir tülbente koyun ve suyunu sıkın.
Harcın içine ilave edeceğiniz un ölçüsünü iyi ayarlayın.
Zeytinyağı, kızartma yemeklerinde yağı sürüklemediği için hem sağlıklı, hem de lezzetli tarifler yapmanızı kolaylaştıracaktır.
Mücverler piştikten sonra, üzerinde kağıt havlu bulunan bir tabağa yerleştirin. Bu sayede fazla yağ süzülecektir.
Mücveriniz ufalıyor ve kıvamı istediğiniz gibi olmuyorsa, içine az ölçüde un ilave ederek karıştırın.
Farklılık katmak için harcın içerisine süt ilave ederek, sütlü kabak mücveri de yapabilirsiniz.
Malzemeleri zenginleştirmek için, kabağa ek olarak patates rendesi de kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Kabak Mücver Kaç Kalori?
Yağda kızartılarak pişirilen, 100 gramlık bir porsiyon da kabak mücver takribî 80 kaloridir. Fırında pişirildiğinde ise kalori ölçüyü 65’e düşer.
Kalori düşürmenin öbür usulü ise tarifin içine un eklememektir.
Kabak mücverin perhiz versiyonu için kızartma mücver yerine fırında kabak mücver tarifini seçim edebilirsiniz.