Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma Tarifi İçin malzemeler
6 kabak
200 gr ayıklanmış midye
100 gr mantar
2 çay kadehi pirinç
1 çay kadehi su
2 çay kadehi zeytinyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma Nasıl Yapılır?
Kabakları arınıp yıkayın. Sebze atayacağı ile, uzunlamasına incecik dilimleyin. Kabak dilimlerinin üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve ızgarada közleyin.
Midyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları arınıp ince ince dilimleyin. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.
Pirinci yıkayıp süzün. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Pirinci ilave edip saydamlaşıncaya kadar kavurun. Midye ve mantarları ilave edip karıştırın.
1 çay kadehi su ilave edip pişirin. Ateşten alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin, fazla ezmeden harmanlayın.
Minik fırın kalıplarını yağlayıp kabak dilimlerini hafifçe üst üste gelecek ve uçları kalıpların dışına sarkacak biçimde dizin.
Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Ilınınca kalıpları servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, nefis midye dolma tarifini de sınayabilirsiniz.