Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin. Limon suyunu ilave edip kaynatın.
Kabakları şekerli suya ilave edin. Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin. Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kabak helvasını servis tabağına alın. Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın. Şefin Yorumu : DİKKAT!
Bu helva Burdur’da özel yetiştirilen bir kabak türü ile yapılır. Olgun, ancak sararmamış sakız kabağı kullanılır.
Helvanın kıvamını kavramak için, pişen helvadan bir parça alıp buzlukta bilave ettirin. Hemen donarsa olmuş demektir. Sulu ise biraz daha kaynatmanız gerekir.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, merasimlerin bırakılmazı haline gelen irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.