Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Kabak Helvası

Kabak Helvası

Kabak Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kilogram bal kabağı
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve fincanı su
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem

Kabak Helvası Nasıl Yapılır?

  • Kabağın kabuklarını incecik soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp kabakları rendeleyin. Avuç içinde sıkarak suyunu çıkarın. 
  • Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin. Limon suyunu ilave edip kaynatın.
  • Kabakları şekerli suya ilave edin. Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin. Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Kabak helvasını servis tabağına alın. Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın.
    Şefin Yorumu : DİKKAT!
  • Bu helva Burdur’da özel yetiştirilen bir kabak türü ile yapılır. Olgun, ancak sararmamış sakız kabağı kullanılır.
  • Helvanın kıvamını kavramak için, pişen helvadan bir parça alıp buzlukta bilave ettirin. Hemen donarsa olmuş demektir. Sulu ise biraz daha kaynatmanız gerekir.
  • Afiyet olsun.

    Dilerseniz, merasimlerin bırakılmazı haline gelen irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın