İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş ilavelerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ilave edin. Minik bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ilave edin.
Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
Kabak çorbasını, Türk mutfağının en beğenilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile beraber servis edebilirsiniz.
Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ilave ederek tadını dengeleyebilirsiniz.
Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası takribî 20, bir kase çorba ise vasati 30 kaloridir. Kalori kıymeti oldukça düşük olan bu tarifi, perhiz listelerinize ilave edebilirsiniz.