Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,11
Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 25-20 adet kabak çiçeği
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1.5 su kadehi pirinç
  • Yarım kadeh sıcak su
  • Dereotu bir demetin üçte biri kadar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları küp küp doğrayın. Ortadan parçalanan ve uç kısımları alınmış domatesleri ince kısımla rendeleyin. Elinizdeki dereotu yapraklarını ipince olacak biçimde kıyın.
  • Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara hasar vermemeye dikkat ederek çıkartın.
  • Yapraklara hasar vermeden, çiçeklerin içerisindeki sarı kısımları alın.
  • Zeytinyağının yarısını geniş bir tencereye döküp yağınız ısınınca kuru soğanları bu yağda renk alana kadar kavurun. Pirinçleri yıkayın ve soğanlarla kavurmaya devam edin.
  • Rendelenmiş domateslerle birlikte karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ilave ederek düşük ateşte suyu çekilene kadar karıştırarak pişirin.
  • Sosun oturması için kısa bir müddet dinlendirdikten sonra kıyılmış dereotunu ilave edip iyice karıştırarak harmanlayın.
  • Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri yaralamayacak seviyede doldurun. Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp sabreden yer altta kalacak biçimde tencereye dizin.
  • Kalan zeytinyağını tenceredeki dolmaların üzerlerinde dolaştırıp, dolmaların yarısına gelecek biçimde ılık su ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kabak çiçeği dolmanızı kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Arzunuza göre limon dilimleriyle birlikte ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Çiçeği Dolması Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabak çiçeği dolması tarifi kadar lezzeti için püf noktaları da ehemmiyetlidir. İşte muhteşem bir lezzete sahip zeytinyağlı kabak çiçeği dolması için püf noktalar:
  • Kabak çiçeklerinin inceliğinden dolayı her zaman yırtılma tehlikeyi vardır. Bu tehlike nedeniyle elinizdeki kabak çiçeklerini hazırladığınız iç harçla azar azar ve yavaş yavaş doldurun.
  • Dibinin yakalaması veya yanması tehlikesine rağmen zeytinyağlı dolma içini az ve kısık ateşte pişirirseniz kabak çiçeği dolmanız daha lezzetli olacaktır.
  • Arzunuza göre yemeğinizi bol baharatlı ve dolmalık fıstıklı zeytinyağı harcıyla da hazırlayabilirsiniz.
  • Dip yakalaması her yemekte var olan bir tehlikedir. Bu tehlikeyi asgariye indirmek için tencerenin dibine dereotu sapları yerleştirebilirsiniz.

Kapanan Kabak Çiçeği Nasıl Açılır?

  • Kapanan kabak çiçeğini açmak için, ilk olarak çiçekleri su altında hoşça yıkayın.
  • Suyunu süzün ve kurulayın. Ardından sapını ve dikenli taç yapraklarını dikkatlice kopartın.
  • Yaprak kısımlarını parmaklarınızla aralayın. İçinde bulunan tohum kısmını kopartın.
  • Bu sayede kabak çiçeğini açabilir, dolma imalinde kullanabilirsiniz.

1 Adet Kabak Çiçeği Dolması Kaç Kalori?

  • Bir adet zeytinyağlı kabak çiçeği dolması takribî 50 kaloridir. Kapsadığı vitamin ve minerallerle bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir ve tokluk hissi verir. Düşük kalorili ve sıhhatinize bereketli bu tarifi perhiz listenize de ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın