Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Jalebi

Jalebi

Jalebi Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 su kadehi un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • ¾ su kadehi yoğurt
  • ¼ su kadehi su
  • 1 tutam tuz

Şerbet için

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Toz kakule
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tel safran

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • File badem

Jalebi Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu kaynatın. Kakule, safran ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Unu geniş bir kaba eleyin. Pirinç unu, yoğurt, su ve tuzu ilave edip çırpın. Hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün hamur 2 katına çıkınca düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve asabi yağa helezon biçiminde sıkın. Her iki tarafı da kızarınca yağdan alıp şerbetin içine atın. Birkaç dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine file badem serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın