İzmir Usulü Kızarmış Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
1 kutu maraş usulü sade dondurma
1 koli basmakalıp mısır gevreği 250 gr
4 yumurta yalnızca akı kullanılacak
2 kaşık toz şeker
500 ml ayçiçek yağı kızartmak için
Seçime bağlı;
Fındık
Toz antep fıstığı
Ceviz
Renkli pasta ziyneti
Framboğaz sosu
Çikolata sosu
İzmir Usulü Kızarmış Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
1 kutu Maraş usulü dondurmamızı 8 parçaya ufalayarak 2 saat kadar donması için buzluğa atıyoruz.
Dondurmalar donduktan sonra dış harcını hazırlamak için ,Mısır gevreği ve şekeri robotta sürükleyerek küçültüyoruz.
Daha sonra yumurtalarımızın akını köpürene kadar çırpıyoruz.
Buzluktan dondurmalarımızı alıp ilk evvel yumurta akına daldırıyoruz, sonra mısır gevreği harcına daldırarak her tarafını kaplayarak çıtır olan kısmı elde etmiş oluyoruz.
Mısır gevrekli harca daldırdığımız dondurmaları tekerrür buzluğa atarak donmasını sağlıyoruz.
1,5 – 2 saat donmasını bekledikten sonra , ilk yaptığımız biçimde yumurta akı ve mısır gevreğine tekerrür daldırıyoruz.
Ve tekerrür buzluğa atıp maksimum 1 gece beklettikten sonra kızartmak için hazır gidişata gelmiş oluyorlar.
Derin bir tencereye yada yumurta haşlamak için kullandığımız 3 adet yumurta alabilen bir cezvede kullanabiliriz.
Burada dikkat edilecek olan nokta yağın iyice kızmış olması lüzumlu.
Dondurma topumuzu yağın içine atıyoruz ve yavaş hareketlerle çevirerek en fazla 1 dakika kızartarak yağın içinden alıyoruz.
Servis yaparken üzerine framboğaz ve çikolata sosu dolaştırabilirsiniz.
Daha sonra ceviz fıstık tozunu ve pasta ziynetlerini ilave ederek tarifimizi bitirebilirsiniz.