Şurup için; su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
Mayayı ilave edip biraz un serpin. Ilık etrafta kabarıncaya kadar 10 dakika bilave ettirin. Unun ortasını tekerrür açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin.
Ele yapışmayacak biçimde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Tavada sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın.
Kevgirle alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, kısa zamanda hazırlanan lokma tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.