Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
İzmir Lokması

İzmir Lokması

İzmir Lokması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 5.5 gr kuru maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz 

Kızartma için:

Akışkan yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İzmir Lokması Nasıl Yapılır?

  • Şurup için; su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
  • Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Mayayı ilave edip biraz un serpin. Ilık etrafta kabarıncaya kadar 10 dakika bilave ettirin. Unun ortasını tekerrür açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin.
  • Ele yapışmayacak biçimde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Tavada sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın.
  • Kevgirle alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kısa zamanda hazırlanan lokma tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın