Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi un
  • 3 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su kadehi su
  • 1 koli vanilin

İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sürülebilir çikolatayı yağlı kağıdın üzerine birer yemek kaşığı olacak biçimde koyun ve buzlukta dondurun.
  2. Un, akışkan yağ, tuz, şeker, vanilin ve suyu bir kaba alın ve bir hamur elde edin hamurun üzerini streç filmle kaplayın 20 dakika dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru rulo halini verelim.
  4. Daha sonra bıçak dayanağıyla hamurumuzu 15-17 parçaya ayıralım ve ufak bezeler haline getirelim.
  5. Beze haline getirdiğimiz hamurları oklava dayanağıyla incecik açın.
  6. Açtığımız hamurların içine donan çikolataları koyun ve bohça gibi kapatın. Üstüne gelen fazla hamuru kesin ve yuvarlayın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepside azami derecede max 10-15 dakika pişirin.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın