İzmir Bombası Çikolata Hoşlananlar Bayılacak Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su kadehi ılık su
Yarım çay kadehi akışkan yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 kutu vanilya
1,5 su kadehi un
Sürülebilir çikolata
İzmir Bombası Çikolata Hoşlananlar Bayılacak Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına akışkan yağ, su, şeker, vanilyayı alalım. Unu azar azar hakimiyetli ilave edip hamuru yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz.
Hamuru streç film ile kapatıp 15-20 dakika kadar dinlenmeye vazgeçelim.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olacak biçimde birer tatlı kaşığı çikolata koyup derin dondurucuda 15 dakik bekletelim.
Hamurdan küçük parçalar koparıp ufak bezeler yapalım. Bezeleri elimizle bastırıp genişletelim. Arasına donmuş çikolatayı koyup bohça biçiminde sarihlik kalmadan kapatalım. Benim hamurumdan 19 beze çıktı.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. 5-6 dakika içerisinde pişiyor fırının medyadan parçalamadan pişirmenizi nasihat ederim