Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,94
İzmir Bombası

İzmir Bombası

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su kadehi ılık su
  • Yarım çay kadehinden az akışkan yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1,5 su kadehi un Gerekirse 1-2 kaşık daha ilave edilebilir
  • Sürülebilir çikolata

İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızın hamuru için; bir kabın içerisine suyu, yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar usulca ilave edelim ve yoğuralım.
  2. Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 25 dakika kadar dinlenmeye vazgeçelim.
  3. Hamurumuza biçim verme düzeyine geçmeden evvel, fırınımızı azami derecede çalıştıralım. Dinlenen hamurumuzu alalım.
  4. Daha sonra hamur kesme aparatı ile hamurumuzu 19 parçaya ayıralım ve bezeler haline getirelim.
  5. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim.
  6. Daha sonra merdane desteği ile hamurumuzu ince bir biçimde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma harekâtında zorlanmazsınız.
  7. Açtığımız hamurun ortasına çikolatamızı kaşık ile koyalım ve bohça biçiminde kapatalım.
  8. Hamuru sarihlik kalmayacak biçimde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise keselim.
  9. Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.
  10. Hazırladığımız izmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek biçimde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  11. Birbirine çok yakın yerleştirmemenizi ve şekillendirme kısmını süratlice yapmanızı öneririm, zira bekledikçe hamur genişliyor.
  12. Tatlımızı fırına atalım ve fırınımızın ayarını 220 dereceye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme harekâtını fırının başından ufalamadan tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir. Servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın