Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
İzmir Bombası

İzmir Bombası

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi oda sıcaklığında su
  • Yarım çay kadehinden azıcık yetersiz akışkan yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un 1.5 su kadehi kadar
  • Sürülebilir kahvaltılık çikolata Nutella kullandım

İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kaba su, akışkan yağ, şeker ve tuzu koyarak karıştıralım.
  2. Ardından unu hakimiyetli bir biçimde ilave ederek ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım.
  3. Hamurun üzerini kapatarak 20 dakika dinlendirelim. Hamuru parçalayarak ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  4. Oklava veya merdane ile bezelerimizi çok ince olmayacak biçimde açalım fazla kalında olmasın içine 1 tatlı kaşığı çikolata koyalım ben çok parçalamaması için buzdolabından çıkardım çikolatayı öyle nasihat ederim.
  5. Son olarak hamuru kenarlarında toplayarak aşırısını makasla kesiyoruz.
  6. Pişirme kağıt fırın tepsisine diziyoruz aynı biçimde hepsini sırasıyla bu harekâtı yapalım.
  7. 220 derece fırında 15-20 dakika arası pişirelim üzeri fazla kızarmayacak hafif kızaracak daha fazla kızarmadan fırından alın. Çayla hoş gider afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın