Öncelikle yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşıkla aldığımız çikolatayı yağlı kağıda 1 er yemek kaşığı olacak biçimde dizelim ve dondurucuya koyalım ve onlar orada donsunlar başka bir deyişle sertleşsinler iyice vasati 10-12 adet hamur çıkıyor ona göre çikolata hazırlamamız gerekli.
O arada hamurumuzu yapalım.Ununuzu yağımızı şekerimizi ve tuzumu koyalım bir kaba içine suyumuzu koyalım ve yoğuralım çok yumuşak bir hamur olacak ama elimize yapışmayacak bir hamur olsun.
Hamurumuzun üstünü streç filme sarıp dinlenmesini sağlayalım daha rahat açılır dinlenirse.
Buzluktan çikolatamızı çıkaralım ve hamurumuzu silindir şekle getirip bıçakla vasati 10 12 arası keselim ceviz büyüklüğü kadar kesmemiz uygundur.
Ardından merdaneyle hamurumuzu açalım biçimine fazla özenmeye gerek yok yalnızca ince olsun yeter.
Ortasına dondurduğumuz çikolatayı koyalım ve hamuru bir araya getirip üç kısmını bıçakla keselim ve altta kalacak kısmı iyice kapatalım zira pişerken çikolata hamurdan akmasın.
Hepsini aynı biçimde yapalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim evvelden ısıttığımız alt üst ayar 200 ° fırında vasati 4-5 dka pişirelim. Lütfen başında bekleyin çok acele pişiyor zati pişirmeyeceğiz yalnızca hamurun üzeri hafif kızardı mı çıkarıcaz , hamuru pişirmemiz yeterli çikolata sıvı olması kazım çok pişirirseniz hamur kapsa da katılaşır.
Üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz öylede hoş oluyor afiyet olsun herkese.