Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo biçimi verelim.
Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak desteği ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve minik minik bezeler haline getirelim.
Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim.
Daha sonra oklava desteği ile hamurumuzu ince bir biçimde açalım.
Hamur yağlı olduğu için açma operasyonunu zorlanmadan, basitçe yapabilirsiniz.
Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça biçiminde kapatalım.
Hamuru sarihlik kalmayacak biçimde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas desteği ile keselim.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için seçim ediyorum.
Hazırladığımız izmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek biçimde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı operasyonu uygulayalım.
Ben iki tepside pişirdim, birbirine çok yakın yerleştirmemenizi ve şekillendirme kısmını süratlice yapmanızı öneririm, zira bekledikçe hamur genişliyor.
Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°c ’ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme operasyonunu fırının başından bölmeden, dikkatli bir biçimde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
İlk sıcağı çıkan izmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.