Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,51
  • BIST
    %-2,36
İzmir Bombası

İzmir Bombası

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı akışkan yağ
  • Yarım su kadehi su
  • 2 su kadehi un
  • 1 kavanoz sürülebilir kakaolu fındık kreması

İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru yapmadan 30 dk – 1 saat kadar evvel krema tatlı kaşığı dolusu kadar top top olacak biçimde dondurucuda dondurulur.
  2. Daha sonra un hariç öbür malzemeler karıştırılır.
  3. Azar azar un elenerek ilave edilir ve yoğrulur.
  4. Hamur üzeri streç film ile kapatılıp 20 dk dinlendirilir.
  5. Daha sonra parçalar kopartılıp merdane desteğiyle ince bir biçimde açılır ve içerisine donmuş krema koyulur.
  6. Hamur kenarlardan bir araya gelip kapatılır ve kalan hamur dipten kesilir.
  7. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir.
  8. İyice ısınmış fırında 5-6 dk pişirilir.
  9. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın