Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık takviyesiyle yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak biçimde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşacık bir hamur kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa azıcık akışkan yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp biçim verdikten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Farklı bir versiyonu olan ve 30 dakikada hazırlanan olağan konut imali İzmir bombası tarifine de göz atın.