Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
İzmir Bombası

İzmir Bombası

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su kadehi ılık su
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su kadehi un
  • Ssürülebilen fındıklı çikolata

İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk suyumuzu yoğurma kabımıza alalım akışkan yağımızı ekleyelim.
  2. Şekerimizi vanilyamızı ekleyelim. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayan hamurdan azıcık daha yumuşak olacak.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç flim geçirerek 20 dk bekletelim.
  4. Hamurumuz 20 dk bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  5. Bir merdane desteğiyle hamurumuzu açalım.
  6. Bir tatlı kaşığı sürülebilen çikolatadan koyalım.
  7. Hamurumuzu çikolataya dokunmayacak biçimde kapatalım azıcık ucunu kıvıralım. Fazla olan hamuru keselim.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  9. Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dakika pişiriyoruz.
    Sonra afiyetle yiyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın