İzmir Bombası Tarifi İçin malzemeler
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- Oda sıcaklığında yarım kadeh su
- Çikolatalı fındık kreması
- 1 buçuk su kadehi un
- Kabartma Tozu
- Yoğurt
- Tuz
İzmir Bombası Nasıl Yapılır?
- Tarife başlarken çikolatalı fındık kremalarını top haline getirerek fırın tepsisine dizin. Ardından soğumaları için buzdolabında bekletin.
- Hamuru için, tüm malzemeyi karıştırma kabına alın ve yoğurun. Daha sonra hamuru yağlanmış tezgaha alın ve iyice yoğurun hamur elinize yapışıyorsa un ilave edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle çok ince olacak biçimde yuvarlak açın. Hamurun bütün ortasına 1 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması yerleştirin ve bohça biçiminde kapatın.
- Kalan hamurları da aynı biçimde hazırlayın ve asabi yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve servis yapın.
- Hazırladığınız İzmir bombasını, konut imali hoşaf ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
İzmir Bombasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamurun kıvamını yakalatabilmek için, sıvıyağ ölçüsünü eksilterek tereyağı ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerin pofuduk olması için, bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
- Hamuru çikolata ile doldurduktan sonra, fazla kısımlarını kopartabilirsiniz.
- Tatlının denk derecede pişmesi için, fırını evvelden ısıtın.
- Çikolatanın sıvılığını kaybetmemek için, kurabiyeleri en fazla 15 dakika pişirin.
1 Porsiyon İzmir Bombası Kaç Kaloridir?
Bir adet İzmir bombası 130, bir porsiyon ise takribî 450 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat bedeli yüksek olduğu için, kilo hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.
Çat kapı gelen davetlilere sunabileceğiniz pratik kurabiye tarifleri mi arıyorsunuz? O halde natürel meyve püresi ile hazırlanan elmalı kurabiye tarifi bütün size göre! Beğendiğiniz tarifleri hoşlandıklarınızla paylaşmayı unutmayın.