Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,52
Izgarada Dana Antrikot

Izgarada Dana Antrikot

Izgarada Dana Antrikot Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 800 gr dana antrikot
  • 400 gr patates
  • 200 gr kırmızı soğan
  • 1 havuç
  • 1 dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Marine sos için

  • Yarım çay kadehi ayçiçeği yağı
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni

Izgarada Dana Antrikot Nasıl Yapılır?

  • Marine sos için zorunlu malzemeleri bir kapta karıştırın. Antrikotları marine sosta bir gün vakitle bekletin. Mangalı yakın.
  • Izgara telini üzerine yerleştirip yarım soğan ile silin. Antrikotları ızgaraya yerleştirip her iki tarafını da pişirin.
  • Dilimlediğiniz kırmızı soğan, havuç ve dolmalık biberi mangal ateşinde pişirin. Patatesin kabuklarını atamadan elma dilim kesip fırın tepsisine alın.
  • Üzerine zeytinyağı dolaştırıp 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Servis tabağına antrikotları, patatesleri ve kızarttığınız sebzeleri yerleştirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın