Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,19
  • ALTIN
    %-1,41
  • BIST
    %-0,10
İtalyan Usulü Sebze Güveç

İtalyan Usulü Sebze Güveç

İtalyan Usulü Sebze Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış bamya
  • 200 gr ayıklanmış taze fasulye
  • 1 patlıcan
  • Yarım su kadehi bezelye
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 yeşil biber
  • 150 gr mozarella peyniri
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 3~4 dal taze fesleğen
  • 1 çay kadehi domates püresi
  • Yarım su kadehi sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

İtalyan Usulü Sebze Güveç Nasıl Yapılır?

Patlıcanın kabuklarını soyun. Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri ulusa biçiminde dilimleyin. Güveç kabına sırayla dörde ayrıldığınız taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı, bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin. Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ve fesleğen yapraklarını aktarın. Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin üzerine dolaştırın. Yağlı kâğıt ile kapatarak evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika pişirin. Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin. Tekerrür fırına verin. Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın