Patlıcanın kabuklarını soyun. Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri ulusa biçiminde dilimleyin. Güveç kabına sırayla dörde ayrıldığınız taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı, bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin. Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ve fesleğen yapraklarını aktarın. Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin üzerine dolaştırın. Yağlı kâğıt ile kapatarak evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika pişirin. Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin. Tekerrür fırına verin. Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.