İtalyan kurabiyesi için fırınınızı önceden 175 dereceye ayarlayın.
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra başka bir kabın içine yumurtayı güzelce mikserden geçirin. İçine vanilya ve balı ekledikten sonra biraz daha karıştırın.
Hazırladığınız karışımın içine kuru malzemeleri, üzümleri ve fındıkları da ekledikten sonra iyice karıştırın.
Elinizle şekillendirdiğiniz hamuru 2 parçaya böldükten sonra rulo haline getirin ve parşömen kağıdına serdikten sonra elinizle üstünü düzleyin.
Biscotti dilimlerini fırına atın ve 20 dakika pişirin. Yarım saat kadar da soğuttuktan sonra bıçakla dilimleyin.
Dilimlediğiniz biscottileri ızgara teli üzerine koyduktan sonra yarım saat kadar daha fırında kurutun. İtalyan kurabiyeniz biscotti tarifiniz hazır, afiyet olsun.