Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,01
  • BIST
    %0,05
İsveç Keki (Kladkaka)

İsveç Keki (Kladkaka)

İsveç Keki (Kladkaka) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

İsveç Keki (Kladkaka) Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 180 derece ayarlayın. Tereyağını eritin, soğumaya bırakın.
  2. Yumurta ve şekeri hızlı ayarda 5 dakika çırpın.
  3. Sırasıyla, un, vanilya, kakaoyu başka bir kaba alın ve bir kapta karıştırın.
  4. Ardından şeker ve yumurta karışımını ekleyin çırpın. Kek kalıbını yağlayın, karışımı dökün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin, ılıtın ve kalıptan çıkarıp servis edin. Deneyenlere kolay gelsin, şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum. 😊.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın