Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.
Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp minik minik doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları arınıp kıyın.
Doğradığınız patlıcan içlerine ilave edip karıştırın. Mantarları arınıp ince ince doğrayın.
Bir tavada tereyağını eritip mantarları ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun.
Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.