Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,41
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-0,22
İstanbul Usulü Patlıcan

İstanbul Usulü Patlıcan

İstanbul Usulü Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kemer patlıcanı
  • 1 su kadehi ayçiçek yağı
  • 3-4 dal taze soğan sapı
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1-2 diş sarımsak
  • 150 gr minik mantar
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

İstanbul Usulü Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.
  • Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. 
  • Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp minik minik doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları arınıp kıyın.
  • Doğradığınız patlıcan içlerine ilave edip karıştırın. Mantarları arınıp ince ince doğrayın.
  • Bir tavada tereyağını eritip mantarları ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun.
  • Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın.
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını dolaştırın.
  • Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Dilerseniz, normal karnıyarık tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın