Malzemeler
Süslemek için
Bildik malzemeleri değişik kombinasyonlarla hazırlayacağınız bu enfes tatlıları soğuk ikram etmelisiniz. Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri, ekstra toz şeker, tarçın ve anasonla beraber tencereye alın. Kapağını kapatıp kaynamaya vazgeçin.
Pirinci yıkayıp suyla beraber başka bir tencereye alıp pişirin. Pirinçler iyice suyu çekinceye kadar ocakta vazgeçin. Soğuk sütü ilave edin. 1-2 kez karıştırıp kaynamasını bekleyin. Sakızı da ilave edip karıştırın.
Bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu soğuk su ile ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ilave edip karıştırın ardından tamamını tencereye ilave edin. Ara ara karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Toz şekeri ilave edip karıştırın. Bademleri ilave edip soğumaya vazgeçin.
Vişne kompostosunun yarısını kaselerin tabanına paylaştırın. Üzerine pirinçli muhallebinin yarısını ilave edin. Aynı biçimde ikinci katı oluşturun. Fıstık ezmesi ile süsleyin ve soğuk servis yapın.