1 paket sıvı krema veya krem şanti bir paket köpürtülmüş (Süslemek için bir kısmını ayırıyoruz)
1 limon suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 adet kivi
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
Önce 500 grama yakın ıspanak güzel yıkanır temizlenir haşlanır az bir suda su ile beraber blender dan pürüzsüz hale gelene kadar geçirilir.
Yumurtanın sarısı ve akı birbirinden ayrılır akına bir fiske tuz dökerek güzelce köpük olana kadar çırpılır. Sarısı da şekerle beraber çırpılır sonra su ilave edilir sıcak su onunla beraber de çırpılır.
Yaklaşık 2 bardak un elenir kabartma tozu vanilya da içinde ilave edilir sarısının içine güzelce karıştırılır portakal kabuğu da ıspanak püresi de ilave edilir iyice karıştırılır.
Yumurta akı üç aşamada yavaş yavaş söndürmeden yumurta sarısında olan karışıma ilave edilir.
24 cm lık kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serilir altına. Kalıbın kenarları yağlanır. Kek harcı dökülür. Bir iki kez tezgaha vurulur. Havası çıksın diye.
Soğuk 200 derecelik fırında kabarmaya başlayınca 170 derecede pişirilir. İlk 30 dakika hiç açmadan. Sonra kürdanla kontrol edilir.
Kreması da margarin ve krema hariç diğer malzemelerle güzel bir krema pişirilir. Sıcağıyla margarin ilave edilir. İyice karıştırılır.
Soğuyunca bir bardak sütle çırpılmış krem şantinin bir kısmı ayrılarak krema ilave edilir. Mikserle iyice karıştırılır. Limon suyu ve toz şeker karıştırılır.
Kek üçe bölünür ilk kat konup bir kaç kaşık limonlu su ile ıslatılır. Kreması sürülür. İkinci kat da aynı şekilde devam edilir kivilerden dilim dilim konulur yine krema sürülür son katta koyulur kalan krema heryerine düzgün bir şekilde sıvazlanır.
Üzeride istediğiniz gibi süslenir. Yiyenlerin beğenisini kazanan bir pasta oldu tavsiye ederim.