Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ispanaklı Tuzlu Kek

Ispanaklı Tuzlu Kek

Ispanaklı Tuz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 kadeh domates sosu
  • Karabiber, tuzlu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 akarsu bardağı yoğurt
  • 1 akarsu bardağı akıcı yağ
  • Tuz ,karabiber
  • 1 akarsu kaşığı zerdeçal
  • 2 kaşık un

Ispanaklı Tuz Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar ayıklanır ben köklerini kesmiyorum uygun bir şekilde temizliyorum.
  2. Sirkeli suda bütün olarak bekletiyorum.
  3. Yıkadıktan daha sonra her tarafta tek tek yıkıyorum bıçakla kesiyorum.
  4. Sap kısımlarını ayırıyorum.
  5. Tekrar yıkıyorum ıspanak temizlemesi fazla zordur zahmetlidir ben hazır almıyorum daima yıkıyorum yapraklarını kullanacağım için saplarını da yemek yapıyorum.
  6. Öteki tarafta tavada doğradığım soğanları, sarımsağı ,akışkan yağda soteleyip içine domates sosu evde yazdan yapılmış sosu koyup içine yıkanmış arınmış ıspanak yapraklarını ek edip sotelemeye devam ediyoruz
  7. Soteledikten sonradan içine bir yumurta ,yoğurt ,tuz, karabiber ,iki kaşık un ,peynir ek edilip efendice karıştırılır
  8. Yağlanmış borcama dökülür kaşıkla düzeltilir.
  9. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  10. Beş dakika önce fırından çıkarıp üzerine kaşar serpilip baştan fırına verip kızartılır mutfaktan mis gibi kokular gelmeye başlar.
  11. Üzeri kızarınca fırından alınır servis tabağına alınıp ailemizle çocuklarımızla afiyetle tüketilir afiyet bal olsun çayın yanındada tüketilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın