Ispanaklar ayıklanır ben köklerini kesmiyorum uygun bir şekilde temizliyorum.
Sirkeli suda bütün olarak bekletiyorum.
Yıkadıktan daha sonra her tarafta tek tek yıkıyorum bıçakla kesiyorum.
Sap kısımlarını ayırıyorum.
Tekrar yıkıyorum ıspanak temizlemesi fazla zordur zahmetlidir ben hazır almıyorum daima yıkıyorum yapraklarını kullanacağım için saplarını da yemek yapıyorum.
Öteki tarafta tavada doğradığım soğanları, sarımsağı ,akışkan yağda soteleyip içine domates sosu evde yazdan yapılmış sosu koyup içine yıkanmış arınmış ıspanak yapraklarını ek edip sotelemeye devam ediyoruz
Soteledikten sonradan içine bir yumurta ,yoğurt ,tuz, karabiber ,iki kaşık un ,peynir ek edilip efendice karıştırılır
Yağlanmış borcama dökülür kaşıkla düzeltilir.
180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Beş dakika önce fırından çıkarıp üzerine kaşar serpilip baştan fırına verip kızartılır mutfaktan mis gibi kokular gelmeye başlar.
Üzeri kızarınca fırından alınır servis tabağına alınıp ailemizle çocuklarımızla afiyetle tüketilir afiyet bal olsun çayın yanındada tüketilir.