Hem sebze hem de hamur işini bir arada harcamanın en kısa yolu sanırım Ispanaklı Poğaça Tarifi olacak. Evet kadınlar bugün sizler için ikisi bir arda mükemmel bir lezzette olan üretimi basit bir poğaça tarifi seçtim. Özellikle, ıspanak gibi sıhhatli bir sebzeyi çocuklarınıza yemek olarak yedirmeyi muvaffak olamıyorsanız sizde benim gibi poğaça iç harcında kullanarak çocuklarınızı bu sebzeyi basitçe yedirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ispanaklı Poğaça tarifinin yanına şöyle tatlı bir kaçamak yapmak ister misiniz? Yanıtı evet olan takipçilerimize özel bir tatlı tarifim olacak. Hamur işleri kategorisine giren poğaça tarifimizin yanına şerbetli bir tatlı tarifi değil, aksine sütlü ve çok hafif bir tarifi çok daha isabetli olduğu için size teklifim Tavuk Göğsü Tarifi olur. Ispanaklı poğaça veya tavuk göğsünü uygulayan takipçilerimiz yorumlarınız bekliyorum basit gelsin…
Yarım su kadehi akışkan yağ
100 gram tereyağ margarin de kullanabilirsiniz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 bağ ıspanak
1 kutu kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tuz
4 çay fincanı, un gerekirse un ilave ediniz
1 çorba kaşığı, mayonez
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hamur işi Tarifi
Öncelikle ıspanakları ayıklayalım yalnızca yaprakları alacağız, bol suda yıkayalım süzdürüp incecik kıyalım.
Karıştırma kabına unu alalım üzerine akışkan yağ, tereyağ, tuz, mayonez, yoğurt kabartma tozu ve ıspanakları ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım kulak memesinden azıcık daha yumuşak bir hamur olacak 15-20 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim üzerine yumurta sarısı sürelim, 180 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim. Ilık servise sunalım.
Afiyet olsun….
BAŞKA BİR TARİF:
Malzemeler:
125 gram margarin oda sıcaklığında
240 gram yoğurt 1 su kadehi
1 tane yumurta
1Çay kadehi akışkan yağ
1 kutu kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
3 çorba kaşığı ricotta peyniri
250 gram ıspanak
1 tane kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gram mantar
Tuz, karabiber
Üzeri için;
1 Tane yumurtanın sarısı
Çörek otu
Poğaça Tarifleri
Karıştırma kabına, akışkan yağ dökelim üzerine yumuşak margarin, tuz, kabartma tozu alalım yumurtayı kıralım elimizle karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım kıvama gelince kulak memesi yumuşaklığında hamuru dinlendirmek için ılık bir yere alalım.
Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım bunun için, bir tencereye zeytin yağını alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavuralım. Ayıklanmış, doğranmış ve yıkayıp süzgece aldığınız ıspanağı tencereye soğanların üzerine ilave edelim tuz ve baharatlarını serpelim, karıştırarak soğanlarla beraber suyunu salıp sürükleyene kadar pişirelim.
Ufak bir tavaya ceddilmiş ve küp doğranmış mantarları kavuralım suyunu salıp sürükleyene kadar tuz ve baharatlarını ilave edip, pişen ıspanak harcının içine ilave edelim karıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu merdane ile açalım, kadeh ağzı ile keselim kesme işimiz bittikten sonra, kestiğimiz yuvarlaklara peynir sürelim, üzerine hazırladığımız mantarlı ıspanak içten yarım yemek kaşığı koyalım ve yuvarlak kestiğimiz hamurla kapatalım. Kenarlarını ufak kahvaltı çatalı ile bastıralım. Hamur bitene kadar bu operasyonu yineleyin yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Üzerine fırça takviyeyi ile yumurta sarısı sürelim, poğaçanın bütün ortasına çörek otu serpelim, 170 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun….
Bu malzemeden takribî 43 tane poğaça çıkıyor