Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 15-16 adet saplarından dağılmış ıspanak
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 2 kutu kabartma tozu
  • 2 kutu vanilya
  • 1 su kadehi şeker
  • 2.5 su kadehi un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 kutu hazır sade pasta kreması
  • 3 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi hindistan cevizi
  • 1 kutu krema
  • 1 kutu sütlü çikolata 80gr
  • 1 kutu bitter çikolata 80gr

Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak püresi için robota ıspanaklar alınır kek için kullanacağımız yağ üzerine ilave edilir. Robotta iyice çekilir.
  2. Kek yapılışı için ayrı bir kapta yumurta ve şeker iyice eriyene kadar çırpılır. Süt ve ıspanak püresi ilave edilir. Çırpmaya devam edilir. Vanilya, un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
  3. 170 derece soğuk olan fırında hakimiyetli bir biçimde pişirilir. Takribî 30 35 dakika. Kullanılan kalıbın tabanı ve kenarları folyo ile sarılacak kalıbın dışı ve altı ilk sıcağı çıkan kek 1 buçuk kadeh süt ile nemlendirilecek.
  4. Kek soğuyunca pasta kreması yapılır. Kek tamamen soğuyacak ılık olmayacak. Sonra kekin üzerine krema dağılacak denk bir biçimde.
  5. Dolaba atılacak o sırada sos tenceresine krema alınır akışkan krema olacak. Kenarları kaynayana kadar başka bir deyişle ısınması yeterli. Kaynamasın.
  6. Ocaktan alınacak çikolataları küçük parçalara ayırıp kremamızın içerisine atıyoruz ve iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  7. Oda sıcaklığına gelene kadar başka bir deyişle soğuyuncaya kadar bekliyoruz. Soğumuş olan çikolata sosumuzu pastamızın üzerine döküp dilediğimiz biçimde süsleyip buzdolabına kaldırıyoruz. 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın