2,5 su bardağı un 2 kadehten sonrasını kontrollü ilave edilmeli
1 çay bardağı akışkan yağ
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
1,5 su bardağı ıspanak Rondodan geçirilmiş çiğ ve yalnızca yaprakları olacak
4 su bardağı süt
4 yemek adalȩığı un
4 yemek adalȩığı nişasta
8 yemek adalȩığı toz şeker
1 kutu vanilya
1 yemek adalȩığı margarin
Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak kremamızı hazırlayalım. Malzemelerimizi süte ilave edip karıştıralım. Sonra ocağa alıp pişirelim. Koyulaşınca içerisine vanilyayı ilave edelim. Bir kenarda soğumaya vazgeçelim. Soğuyunca krem şantini ilave ederek mikser ile güzelce çırpalım. Kremamız hazır.
Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Ispanağımızın içine çok az ölçüde süt ilave edip 3 -4 yemek adalȩığı kadar rondodan geçirelim. Rondodan geçirdiğimiz çiğ ıspanağı ve akışkan yağı ilave edelim.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ilave edelim. Adalȩıkla karıştıralım. Ardından 2-3 dk mikserle çırpıp vazgeçelim. Kalıbımıza karışımı dökelim. Dilerseniz borcamda da yapabilirsiniz. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. İlk 20-25 dk güzel ve eşit kabarması için fırının kapağını açmayalım. Pişen keki soğumaya vazgeçelim.
Soğuyan keki bir ip ya da bıçak desteği ile ortadan ikiye bölelim. Pastamızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından azıcık parça ayıralım. Kekin orta kısmına kremayı sürelim.
Ardından 2. Katı üzerine kapatalım. Üzerine kalan krema ile kaplayalım. Ayırdığımız kek parçasını rondodan geçirelim ve pastamızın üzerine.
Dilediğimiz gibi süsleyelim. Dilerseniz pastamızın en dış kısmını krem şanti ile de katlayabilirsiniz. Ben yalnızca hazırladığım krema ile yaptım.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet şeker olsun :.