Ispanaklı Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su kadehi şeker
Yarım su kadehi akışkan yağ
1 su kadehi rondoda çekilmiş ıspanak 10-12 yaprak ıspanak+yarım su kadehi su
Yarım koli kabartma tozu
Yarım koli vanilya
1,5 su kadehi un
2 su kadehi süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım koli vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Ispanaklı Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı
Kekimizi hazırlamak için ilk evvel yıkanmış ıspanakları rondaya bir kaç parça ayrılarak alalım ve yarım su kadehi su koyarak ayrılalım.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım. Üzerine, akışkan yağ, ıspanak sosu, k. Tozu ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
En son unu hakimiyetli biçimde ilave edelim. Kek hamurunu hazırladıktan sonra tart kalıbına alalım ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim.
Kürdan takviyesiyle pişip pişmediğini hakimiyet ederek fırından alalım. Kek piştikten sonra muhallebiyi hazırlayalım.
Vanilya ve tereyağ hariç geri kalan malzemeleri tencereye alalım. Kıvam aldıktan sonra altını kapatalım, vanilya ve tereyağı ilave ederek homojen hale getirelim.
Kekimizin orta kısmını muhallebi sığacak biçimde oyalım. Aldığımız parçaları rondodan geçirelim, toz gibi olsun.
Bu noktada kekimizin soğuk olmasına dikkat edelim. Oyulan yuvaya muhallebimizi aktaralım ve yayalım.
Üzerine ayrılınmış keki serpelim, muhallebi tamamen kapansın. Azıcık elimizle bastırarak düzleyelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyerek 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Sonrasında servise hazır :. Afiyet olsun ❤.