Kıymayı yarım su kadehi su ile beraber tencerede suyunu sürükleyene dek kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ve havanda ezdiğiniz sarımsakları ilave edin. 5 dakika daha kavurun.
İnce kıydığınız ıspanakları, tuzu, baharatını ilave edin. 5 dakika çevirin. Sıcak suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca suda bekletip süzdüğünüz pirinci ve haşladığınız nohutları ilave edin. 10 dakika kaynamaya bırakın.
Ayrı bir sos tenceresinde oda sıcaklığına gelmiş süzme yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım çay kadehi su ilave edip azıcık daha karıştırın. Yoğurtlu karışımı çok kısık ateşte aynı istikamette karıştırarak ısıtın.
Yoğurtlu karışım ısınınca kaynamakta olan yemeğin içine yavaş yavaş ilave edin. Bu arada yemeği aralıksız karıştırmayı bakımsızlık etmeyin. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın.
Servis için kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tereyağını da üzerine dökün. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.