Ispanaklı Minik Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı değin ıspanak püresi
3 yemek yemek kaşığı değişken yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane muz
2 poşet toz krem şanti
Ispanaklı Minik Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
Ispanak püresi (Takriben 200 gram dek ıspanağın yaprakları oluyor. Dal kısımlarını kullanmıyoruz. Ispanakları biraz su ekleyip ocakta biraz yumuşayana değin pişirip süzüyoruz. sonradan robot yada blenderdan geçirip püremizi hazırlıyoruz)
Şeker ve yumurtayı mikserle minimum 5 dakika çırpalım.
Ispanak püresi ve sıvı yağ ekleyelim.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyelim.Bir telle hepsini karıştıralım.
Ölçü olarak dikdörtgen borcam yada o büyüklükte bir tepsi kullanabilirsiniz.
Tepsiyi yağlayıp karışımı dökelim ve düzgünce tepsiye yayalım.
175 derecelik ısıda keki pişirelim. Soğuduktan daha sonra dairesel keselim.
Kenarlarda kalan kısımları da robotta çekip kum kıvamına getirelim( kek sıcak olursa robotta kekler hamur olur o yüzden mutlaka soğuk yapalım).
Arası için; hepsini mikserle uygunca kabarana kadar 4- 5 dakika çırpalım. Arası için muz ve damla çikolata koyalım.
Kek soğuduktan sonra yuvarlak kesme aleti ile bölümlere ayırıyoruz.
sonra ayırdığımız keklerden kalan kenar kısımları robota vuruyoruz.
Yuvarlak kestiğimiz kısma krem şantiye sürüp içine muz ve damla çikolata ekliyoruz.